torsdag 28 mars 2013

En lägesrapport.

Otto är mystiskt halt på höger framben utan att någon hittar någonting alls. För tre veckor sedan var han varm och svullen, nu är värmen och svullnaden borta men istället markerar han på benet. Han har gått en skrittrunda med Igor idag i alla fall, så döende är han inte. Planen är att åka till veterinären nästa vecka. Det är så typiskt att det händer något just när han är på gång, men jag antar att det är så med den här sporten. Det ska strula så mycket som möjligt, så att man verkligen uppskattar när det går bra!

Exlayi anmäldes till ett lopp i Umeå i morgon, men var tredje reserv och kom inte med. Hon kändes fin i sju snabba intervaller i söndags, så det är bara att fortsätta söka efter lopp. Frida åker till Ammarnäs över helgen, så jag ska ta hand om henne.

Efter behandlingen i framknäna går Igors utveckling som på räls. Han stormtrivs med sina nya vänner i skogen och idag var han riktigt pigg när morfar körde honom. Han har också äntligen börjat släppa päls, så om ett par veckor är isbjörnspälsen borta och förhoppningsvis ersatt av en blank och fin sommarpäls. Nästa vecka blir det återbesök av veterinären, så om allt går som jag planerat är det snart dags att börja träna igång honom igen.

Lady har egentligen aldrig varit en häst som jag varit speciellt positivt till. Ska jag vara helt ärlig tycker jag att hon är rätt ful. När hon kom i söndags och vi släppte henne i hagen fick jag se en helt annan Lady än den vanliga långhåriga märren. Hon flög fram över snön med svansen rätt upp och hade helt plötsligt utstrålning som en V75-vinnare. Hon ska kollas upp av veterinären samtidigt som Igor och sedan får vi se hur framtiden ser ut.


Iffy står i sin lilla sjukhage och kämpar med nerverna. Hon är lite stressad efter flytten och efter att ha stått stilla i över en månad. Jag försöker att hålla henne på bra humör, massera och borsta henne mycket för att hålla igång blodcirkulationen. La ut en efterlysning på Facebook och har fått många tips. Jag har bland annat beställt Aloe Vera-spray som förhoppningsvis ska vara bra.

Jag har tänkt att det skulle vara toppen att kunna köra laser på såret. Just nu så är det helt omöjligt då jag knappt får röra benet alls. Det går bra att klia eller borsta henne ner mot hasen, men kommer man längre ner så visar hon snabbt sitt missnöje.

Något jag också märkt är att hennes vänstra bakben blivit lite knöligt och gropigt på samma ställe som såret. Det syns lite grann på bilden vad jag menar. Om det vänstra benet blir påverkat av skadan på det högra benet, så borde det högra benet bli påverkat om jag masserar på det vänstra benet. Det är i alla fall en teori som är värd att provas. En sak är säker, det skadar inte.


Helena Ståhl - som har mycket att pyssla med!
www.travgalen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar